Poslovni let

Saznajte svoja prava i zatražite povrat novca odmah
  • Zadržite Vaš boarding pass, potvrdu kupljene karte ili avionsku kartu. Danas mnogi putnici kupuju avionske karte putem interneta, pa u tom slučaju ne morate imati avionsku kartu nego samo e mail s potvrdom o kupljenoj karti.
  • Uputite se ka info pultu aviokompanije kojom letite i pokušajte dobiti što više informacija o tome zašto je let odgođen, otkazan ili zašto Vam je zabranjeno ukrcavanje na let. Dok ste tamo, zatražite obrok i piće. Unutar većih zračnih luka aviokompaniie imaju svoj “business lounge” za koji Vam mogu dati propusnicu dok čekate idući let. Budite oprezni pri prihvaćanju ponuda od aviokompanija – nemojte prihvaćati loyalty program milje, vaučere, gotovinu itd. Koje od vas zahtjevaju da potpišete ugovor jer je u tom slučaju moguće da se unutar ugovora odričete prava na novčanu nadoknadu.Ukoliko alternativni let na koji Vas je preusmjerila aviokompanija zahtijeva noćenje u zračnoj luci tražite hotelsku sobu. Većina zračnih luka ima hotele unutar kompleksa ili u blizini.
  • Zatražite premještanje na drugi let za željenu destinaciju.
  • Zadržite račun za sve stvari kupljene unutar zračne luke.
  • Ukoliko Vas aviokompanija, uslijed premještanja na drugi let, prebaci u nižu klasu od one za koju ste kupili kartu, imate pravo tražiti povrat novca u iznosu od 30-75% cijene karte.

Povežite se s nama