Odgođeni letovi 

Saznajte svoja prava i zatražite povrat novca odmah

U slučaju leta koji je odgođen za više od 3 sata imate pravo tražiti naknadu. Nevažno je letite li na poslovni sastanak ili privatno – Vaša prava na kompenzaciju su ista. Donosimo par savjeta koje biste trebali pratiti u slučaju odgođenog leta:

  • Zadržite svoj boarding pass, potvrdu o kupljenoj karti ili avionsku kartu. Danas mnogi putnici karte za avion kupuju putem interneta, pa u tom slučaju nije nužno printati kartu nego samo predočiti mail s potvrdom o kupnji.
  • Uputite se ka info pultu aviokompanije kojom letite i pokušajte dobiti što više informacija o tome zašto Vaš let kasni. Također, od aviokompanije možete tražiti obrok i piće dok čekate. Unutar većih zračnih luka, aviokompanije imaju “business lounge” prostorije za koje možete tražiti propisnicu. Budite oprezni pri prihvaćanju ponuđenog – nemojte prihvaćati royalty program milje, vaučere, novac i sl. Koji zahtjevaju od Vas da potpišete neki dokument jer postoji mogućnost da se time odričete prava na novčanu nadoknadu.
  • Ukoliko je Vaš let odgođen za dan kasnije i to zahtijeva noćenje na aerodromu-tražite od aviokompanije hotelski smještaj. Većina zračnih luka u sklopu ima i hotel ili postoji neki u blizzini.
  • Ukoliko je let odgođen za 5 i više sati – vaše je pravo tražiti povrat novca ili prebačaj na drugi let za željenu destinaciju, bilo to istom ili nekom drugom aviokompanijom.
  • Zadržite sve račune za stvari koje ste kupili u zračnoj luco.
  • Pronađite putnike koji su u istoj situaciji kao i Vi i razmijenite kontakt podatke.

Povežite se s nama